Evenementen

Dag van de jeugdbeweging

Ieder jaar worden, op de Vlaamse Dag van de jeugdbeweging, de leden en leiding van de Lokerse jeugdverenigingen in de bloemetjes gezet. Er wordt een lunchpakket aangeboden voor de -16 jarigen en een avondmoment georganiseerd voor de +16 jarigen. Meer info vind je in de infokrant en op de facebookpagina van de jeugddienst.

Stad op Stelten

Stad op stelten wordt om de 2 jaar georganiseerd als een feestweekend om het jeugdwerk op een laagdrempelige manier voor te stellen en te promoten in het centrum van de stad.
Tijdens dit weekend vormt het sport- en jeugdcomplex, gelegen langsheen de Sportlaan, omringd door  de verschillende centrumpleinen en stadsparken een gedroomd decor voor allerlei activiteiten. Eveneens vormen de 2 jeugdhuizen, JH Okapi en JH Tklub het hart voor de tieneractiviteiten.

Leeftijdsgroep

Per leeftijdsgroep worden er op verschillende locaties in het centrum allerlei activiteiten georganiseerd die de dagdagelijkse werking van een jeugdbeweging overstijgen. Zo is er ruimte voor deathrides, kajakken, gigantische springkastelen...

De volgende editie van Stad op Stelten zal plaatsvinden op zaterdag 14 oktober 2017.

World Play Day

Speel mee met Speelotheek Sloeber en Spellenclub Winning Movez!

Speelotheek Sloeber en Spellenclub Winning Movez bundelen hun kennis rond spelen en nodigen alle kinderen en tieners tot 18 jaar uit om samen met hen een gezellige middag te beleven in en rond het Sport- en jeugdcomplex, Sportlaan 2 te Lokeren.

Kinderen tot 8 jaar heten we welkom in het Speelland: Een ruim aanbod met springkastelen, reuze spelen  zoals Jenga, Vier-op-een-rij, Toren van pizza,… maar ook levensgrote versies van JakkieBak Kippenkak en Villa Paletti en meer.

Deelnemers vanaf 8 jaar worden ondergedompeld in een Bordspelmania: Hier maken ze kennis met het uitgebreid gamma van de Lokerse bordspellenclub Winning Movez, met o.a. The Island, Speed cups, Takinoko, River Dragons, Viking Kubb, Molky en nog veel meer. Kom meespelen en wordt zelf een pion in een levensgroot bordspel.

Voor meer informatie kunt u terecht bij Els De Pauw van de stedelijke jeugddienst op 09 340 95 32 of via jeugddienst@lokeren.be