Watertoerisme

Jachthaven Lokeren: 2017

Alle informatie over de aanlegsteiger (uren brugbediening, tarieven enz.) vindt u in onze seizoensfolder die u hier kan downloaden

Vaar mee met de Gentse Barge

De prachtig gerenoveerde Gentse Barge komt 2 keer 4 dagen lang naar Lokeren. Geniet van het industriële landschap van de Gentse haven of laat je verleiden door de pracht van de natuur langs de oevers van de Durme en Moervaart. Alle praktische informatie vind je terug in deze folder.

Boottochtjes Het Neusje van de Durme / Lekker Lokeren

Vanop het water leer je Lokeren (en Daknam) vanuit een ander perspectief kennen, en wie wil kan zelf het roer overnemen van de elektrische bootjes. De natuurpracht langs de oevers van de Durme vormt het ideale aperitief voor de culinaire arrangementen die we hierbij aanbieden. Na de tussenstop op het pittoreske dorpsplein van Daknam vaart u terug naar de aanlegsteiger in het Josephine Charlottepark, waar er meer dan genoeg terrassen in de buurt zijn om gezellig na te praten.

Meer informatie vind je in de folders die je hier kan downloaden. 

Folder Neusje van de DurmeFolder Lekker Lokeren

  • Boekingen en info: "Lekker Lokeren" bij Infopunt Toerisme, Markt 2, 9160 Lokeren, 09/340 94 74, toerisme@lokeren.be

Huur zelf eens een boot

Huur een boot met familie, vrienden of collega’s en speel zelf voor schipper. Er is geen vaarbrevet nodig. Bij het vertrek krijgt u een korte initiatie en een infobrochure over de tocht. U kan een tocht boeken voor 2 uren, 4 uren of voor een hele dag (8 uren). In de boot kunnen 12 personen mee.

  • Boekingen en info voor de bootverhuur: Harry Laheyne, http://www.meersland.be/ 0496 88 88 40 meersland@telenet.be vb prijs: 80 euro voor 2 uren, speciale arrangementen voor bedrijven, familiefeestjes, huwelijken, zijn mogelijk: met schipper, restaurantbezoek,…

Waterpret in kajak of kano